Feed on
Posts
Comments

ONZE FILOSOFIE

LOGO VVHkopieDelen – Leren – Creëren

We noemen Studio Harcigny een inspiratiewerkplaats. Of even graag een school – in de zin van ‘leerschool’, in de breedste zin van het woord. Een een school zonder schoolbanken, waar niets te moeten valt.
‘Leren van elkaar’ geeft zin aan onze ontmoetingen. Leren op een informele manier, door samen iets te ondernemen. Op creatief gebied, in contact met natuur en omgeving. Het uitgangspunt is wederkerigheid. Je haalt wat, en je brengt wat. 

Studio Harcigny is ontstaan uit het zoeken naar een zinvol antwoord op de haast en vluchtigheid van het leven in de stad. Rust en tijd helpen om contact te maken met je eigen creativiteit. We proberen daarbij tot een ‘lerende’ communicatie en samenwerking te komen.  Zonder oordelen en met aandacht en respect voor ieders talenten en behoeften. Waarin ligt jouw creativiteit? Waarin vind je inspiratie? Hoe maak je daar contact mee en wat gebeurt er als je je passie met anderen deelt? Delen, leren en creëren is de naam van het spel. We doen dat allemaal op een eigen, unieke manier. Tijdens workshops en activiteiten scheppen we daar ruimte voor.

Omdat je niet enkel iets haalt maar ook iets brengt, komen we tot een gezamenlijke creatie. Elke week is zo’n creatie, niet zelden onvergetelijk. En als je wilt kun je hier méér doen. Van het bedenken van nieuwe plannen tot meedoen met het concrete bouwwerk, van tuinonderhoud tot het organiseren van activiteiten en creatieve projecten. Waarom? Omdat we naast kortstondig plezier ook verbinding zoeken. Iets wat je kunt delen en waar je samen aan kunt bouwen. Studio Harcigny is wat ons betreft een gezamenlijk kunstwerk van alle deelnemers en betrokkenen…

Delen – leren – creëren,  iedereen kan het,  overal. We zouden nieuwsgieriger mogen zijn naar onze vaak onvermoede talenten, geestkracht en vermogens. Het hoeft niet, maar wie het aanspreekt nodigen we daarom uit om actief mee te denken en ook mee te doen.  En – als je dat wilt – ook mee te investeren in de Summerschool en de bijbehorende voorzieningen. Dat kan op allerlei manieren, voor korte of langere tijd. We verwelkomen initiatief en nieuwe ideeën.U
iteraard zijn we benieuwd naar jouw ideeën en inspiraties!

[Frank Siddiqui]

Comments are closed.

Skip to toolbar